10. Hoor wie klopt daar kinderen.... 1 september, please?

Dat de vooravond van het nieuwe schooljaar bijna hetzelfde aanvoelt als de nacht van 5 op 6 december, kan je niet onder stoelen of banken steken.

Kinderen die met zichzelf geen blijf weten, ouders die nog vanalles moeten regelen....

Daar bij komt dat het dit jaar voor ons extra spannend is. Want door onze verhuis zullen onze kinderen morgen starten op een nieuwe school.

Om hen nog een beetje van afleiding te voorzien, nodigden we vrienden uit om te komen ontbijten en lunchen. Zo konden we vroeg starten om op tijd ons te kunnen voorbereiden op de grote dag van morgen.

Aan het begin van de vakantie organiseerden we iets gelijkaardig maar dan om de start van de vakantie te vieren. Wat ondertussen als een eeuwigheid geleden voelt.

Best grappig als ik daaraan terug denk. Toen klonken we op het samenzijn met onz kids, geen ritme meer, zonder wekker. Om dan nog te zwijgen over al onze wilde plannen en kids entertainment dat we in gedachte hadden.

Maar 1 vakantie later zitten we als ' halve, uitgeputte zombies' rond de tafel. We klinken op de nood aan structuur die morgen ons weer zal brengen, het entertainment voor onze kids dat niet enkel meer op onze schouders alleen rust, de sociale regels die onze kids weer terug een houvast geven, etc....

Benieuwd wat morgen ons zal brengen.

Veel succes allemaal!

 

September 2021, Annelies Hiel.