18. Voor 1 keer geef ik me helemaal bloot.

Als kind wist ik altijd, op de één of andere manier heel erg goed wat ik wou.

 

Zo wist ik onmiddellijk naar welke middelbare school ik ging gaan en welke richting ik zou volgen. Daar was geen twijfel over mogelijk.

 

Het was daarna ook direct duidelijk wat en waar ik zou verder gaan studeren, welke hobby's ik zou beoefenen, etc. ... .

Om vervolgens zonder enige twijfel op mijn stage-plaats te blijven om voor minstens 4 jaar aan de slag te gaan. En gelukkig, want daar leerde ik mijn man kennen!

 

Mijn eerste werk-ervaring liep niet van een leien dakje. Het was als sales een enorme uitdaging en als beginner trad ik ook regelmatig ver uit mijn comfort - zone. Maar ik beet me vast en zette door!

 

Het werd een succes-ervaring waarbij ik enorm goede coaching kreeg evenals alle vertrouwen. Ik bloeide helemaal open en had het gevoel dat de wereld aan mijn voeten lag.

 

Zonder het te beseffen, kwam daar helaas een einde aan.Want ik gaf me toen helemaal tot ik er bijna een degout aan over hield.

(Gelukkig zijn het op de dag van vandaag enkel de mooie herinneringen die blijven.)

Ik ben iemand die doorheen de jaren heeft moeten leren om grenzen te stellen. En dat blijft nog steeds een uitdaging.

 

Door over te stappen naar een andere job als aankoper werd ik allesbehalve gelukkig. Er was weinig tot geen vertrouwen en steun.

Het maakte me helemaal onzeker. En ik verloor mezelf en mijn zelfvertrouwen.

 

Dat is lang gebleven. En ook aan het begin toen ik mama werd, speelde dit een belangrijke rol.

 

Af en toe kan het ook nu nog de kop opsteken. Maar ik heb vanuit mijn eigen ervaring als (faal)angst- coach geleerd om mijn angsten te omarmen. Er naar te luisteren maar me de vraag te stellen of de gedachten/angsten me eigenlijk verder helpen? Het antwoord is dan zoals steeds 'neen'.

 

Door te zoeken naar mijn work-life balance, grenzen te leren stellen en tijd te maken voor mezelf wanneer ik er nood aan heb, verminderen mijn angsten.

En groeit het besef dat 'vertrouwen' en 'eigenliefde' de sleutel tot succes is.

 

"Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit, sterker dan je angst."

Hiel A., juni 2022